vlag
vlag

Wie zijn wij

The Film Kitchen specialiseert zich in de productie en coproductie van internationale speelfilms, korte films, films voor televisie, televisieseries en documentaires. The Film Kitchen werkt nauw samen met zowel ervaren filmmakers als jong, opvallend talent.

Interessante inhoud is het oogmerk en die wordt gecombineerd met cinematografische kwaliteit. The Film Kitchen maakt zowel prikkelende auteursfilms, met verhalen die er toe doen, als speelfilms voor een breder publiek en richt zich op de nationale én de internationale markt.

The Film Kitchen werd begin 2016 opgericht door producenten Ineke Kanters en Jan van der Zanden. Eerder was Van der Zanden eigenaar van Waterland Film. Alle rechten op de gerealiseerde projecten van Waterland Film zijn vanaf 1 januari 2016 overgenomen door The Film Kitchen. Kanters werkte voorheen o.a. bij de NOS en als executive producer bij Kasander Film. De laatste jaren werkte zij bij Waterland Film samen met Van der Zanden als producent.


Team

team

Ineke Kanters

Producent / Managing Director

Ineke Kanters studeerde Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam. Na haar studie werkte zij enkele jaren bij de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) in Hilversum als producer Studio Sport en als internetredacteur. Hierna heeft zij gewerkt als fondsmanager bij het Rotterdam Media Fonds en als development executive producer bij Kasander Film. Sinds januari 2012 had zij haar eigen bedrijf en werkte parttime bij Waterland Film, waar zij betrokken was bij de ontwikkeling, financiering en productie van speelfilms. In januari 2016 heeft zij met Jan van der Zanden The Film Kitchen opgericht.

team

Jan van der Zanden

Producent / Managing Director

Jan van der Zanden studeerde af in de cultuurpsychologie en was als psycholoog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij volgde na de oprichting van Waterland Film (1994) de Media Business School over internationale filmfinanciering. In 2003 werd hij geselecteerd als ‘Producer on the Move’ op het Filmfestival in Cannes. In januari 2016 heeft hij samen met Ineke Kanters The Film Kitchen opgericht.

team

Elleke Swaans

Project Manager

Elleke Swaans liep in 2004 haar afstudeerstage bij Waterland Film voor de opleiding Communicatie & Management van de Hogeschool Utrecht. Daarna kwam zij in dienst bij Waterland Film, waar ze verantwoordelijk was voor de communicatie, public relations en marketing van alle films en televisiedrama. Daarnaast was ze verantwoordelijk voor de begeleiding van de projecten op zakelijk en financieel vlak. Bij The Film Kitchen is ze in dienst als project manager.

team

Luuk Hoekx

Junior producent

Luuk Hoekx studeerde Productie aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Tijdens zijn studie liep hij stage bij onder andere De Familie Film en Televisie. Na afstuderen in 2016 werkte Luuk als (assistent) productieleider voor de televisieseries Dokter Deen en Klem voordat hij in 2018 begon als junior producer bij The Film Kitchen.

Curriculum Vitae

The Film Kitchen produceerde o.a. de speelfilm Kauwboy (2012) van Boudewijn Koole. Kauwboy won de Best First Feature Award en Best Youth Film Award tijdens de Berlinale 2012. De film was de Nederlandse inzending voor de Oscars voor Best Foreign Language Film en won de EFA European Discovery Award en de EFA Young Audience Award. De speelfilm Tussenland (2002) van Eugenie Jansen won de Tiger Award op het Internationaal Film Festival Rotterdam in 2002.

Op het Nederlands Film Festival 2018 ging Vechtmeisje van regisseur Johan Timmers in première. De jeugdfilm won direct twee Cinekid Leeuwen tijdens het Cinekid Festival van dit jaar. Op 2 november 2017 werd Oude Liefde van regisseur Nicole van Kilsdonk, met Beppie Melissen en Eugene Bervoets in de hoofdrollen, in de Nederlandse en Belgische bioscopen uitgebracht. De film was in première gegaan op het Parool Film Festival in Amsterdam. Vlak daarvoor beleefde Avondland, televisiefilm van Nico van den Brink in het kader van One Night Stand 12, zijn première op het Nederlands Film festival in Utrecht. De internationale speelfilm Verdwijnen van Boudewijn Koole is op 2 maart 2017 in Nederland in release gegaan. Deze film is een coproductie met Noorwegen en werd in september goed ontvangen op het Toronto International Film festival. De met Noorwegen en Denemarken ontwikkelde coproductie Handle with Care van de Noorse regisseur Arild Andresen werd opgenomen in Colombia en is begin 2017 in Noorwegen in de bioscopen uitgebracht. De film zal in 2018 of 2019 uitgezonden worden door de VPRO.

 The Film Kitchen was co-producent van White Sun (2016), de internationaal gelauwerde film van regisseur Deepak Rauniyar die op het Internationaal Film Festival van Venetië in première ging. Recent werd ook co-productie Cobain van regisseur Nanouk Leopold en scenarist Stienette Bosklopper uitgebracht. De wereldpremière van deze film was op de Berlinale 2018. Met Savage Film in België werkte The Film Kitchen/Waterland Film aan Rundskop, de Belgische film die genomineerd werd voor de Beste Buitenlandse Film in 2012. Ook waren er coproducties met de Zuid-Amerikaanse makers van Dos Disparos (regisseur/scenarioschrijver Martín Rejtman) die meedraaide in de competitie voor de Gouden Luipaard in Locarno in 2014, La Tercera Orilla van Celina Murga met als executive producer Martin Scorsese die in de officiële competitie van de Berlinale 2014 opgenomen was en Abrir Puertas y Ventanas, regie en scenario Milagros Mumenthaler, die in 2011 twee Gouden Luipaarden won in Locarno voor Beste Film en Beste Actrice.

Op dit moment in productie

Hoe Sosruko het vuur van de reus stal, documentaire. Regie en filmplan Ineke Smits. De Tand des Tijds, animatiefilm voor televisie (AVROTROS). Regie Joost van den Bosch en Erik Verkerk (Ka-Ching Cartoons), scenario Mark Veerkamp en Tingue Dongelmans. Sunburned, coproductie met Niko Film, Duitsland en mede-coproducent Staron Film (Polen). Regie en scenario: Carolina Helsgård.

 In ontwikkeling

Sleep. Regie en scenario Jan-Willen van Ewijk, speelfilm, internationale coproductie met de USA, België en Duitsland. Yandi en de Schat van Mamata ( voorheen Opgescheept), Animatiefilm, 2D. Regie Joost van den Bosch & Erik Verkerk – Ka Ching Cartoons, scenario  Mark Veerkamp & Tingue Dongelmans. Blessure, speelfilm, regie en scenario Karin Junger. Mr. K, speelfilm van Tallulah Schwab. Mijn Vader is een Saucisse, coproductie met A Private View (BE). Regie Anouk Fortunier, scenario Jean-Claude van Rijckeghem. The Age of Magic, coproductie met Inti Films (België). Regie Peter Krüger, scenario Peter Krüger en Ben Okri. Raja, coproductie met Nepal, regie en scenario Deepak Rauniyar. La Practica, een dramatische komedie van regisseur/scriptschrijver Martín Rejtman (Argentinië).


Vacatures

Vacature Stage

The Film Kitchen is op zoek naar:

 een productie stagiair (e) voor kantoor.

The Film Kitchen specialiseert zich in de productie en coproductie van internationale speelfilms, korte films, films voor televisie, televisieseries en documentaires. The Film Kitchen werkt nauw samen met zowel ervaren filmmakers als jong, opvallend talent. Interessante inhoud is het oogmerk en die wordt gecombineerd met cinematografische kwaliteit. The Film Kitchen maakt zowel prikkelende auteursfilms, met verhalen die er toe doen, als speelfilms voor een breder publiek en richt zich op de nationale én de internationale markt.

Voor ons kantoor zijn we op zoek naar een stagiair(e) die enthousiast is om zich in de wereld van filmproductie te gaan verdiepen. Je bent leergierig, je kunt zelfstandig taken op je nemen en afhandelen en je bent een teamspeler. We werken op kantoor met een kleine ploeg, maar naast dit kernteam werken er ook nog productieteams aan lopende filmproducties.

Je werkt mee in alle verschillende stadia van de filmontwikkeling. Hierdoor krijg je een goed beeld van het hele filmproces.

Werkzaamheden:

- Assisteren bij projecten in ontwikkeling, productie en post productie; e.e.a in overleg met project manager en uitvoerend producent.

- Assisteren van de producenten op kantoor.

- Algemene kantoorwerkzaamheden zoals: licht administratief werk, ontvangen van gasten, telefoon beantwoorden, lunch verzorgen en agendabeheer.

Wat verwachten wij:

- HBO / Universiteit media, film of cultureel gerichte opleiding.

- Je hebt affiniteit met film.

- Zelfstandige werkhouding en geen 9 tot 17 uur werkmentaliteit.

- Stressbestendig.

- Organisatie talent.

- Iemand die deze stage met beide handen wil aanpakken.

Periode: Het liefst per direct voor 3 á 4 dagen per week, maar de periode is bespreekbaar en mede afhankelijk van wat jouw opleiding van je vraagt.

Wat bieden wij? Een stagevergoeding (marktconform) en een hoop ervaring! 

Reageren / meer informatie: Spreekt deze functie jou aan en wil je een geweldige ervaring opdoen bij een filmproductiemaatschappij? Stuur dan je CV met korte motivatie naar info@thefilmkitchen.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen met 06-41220342.