vlag
vlag

Wie zijn wij

The Film Kitchen specialiseert zich in de productie en coproductie van internationale speelfilms, korte films, films voor televisie, televisieseries en documentaires. The Film Kitchen werkt nauw samen met zowel ervaren filmmakers als jong, opvallend talent.

Interessante inhoud is het oogmerk en die wordt gecombineerd met cinematografische kwaliteit. The Film Kitchen maakt zowel prikkelende auteursfilms, met verhalen die er toe doen, als speelfilms voor een breder publiek en richt zich op de nationale én de internationale markt.

The Film Kitchen werd begin 2016 opgericht door producenten Ineke Kanters en Jan van der Zanden. Van der Zanden was eerder eigenaar van Waterland Film. De projecten van Waterland Film zijn vanaf 1 januari 2016 overgenomen door The Film Kitchen.

Team

team

Ineke Kanters

Producent / Managing Director

Ineke Kanters studeerde Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam. Na haar studie werkte zij enkele jaren bij de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) in Hilversum als producer Studio Sport en als internetredacteur. Hierna heeft zij gewerkt als fondsmanager bij het Rotterdam Media Fonds en als development executive producer bij Kasander Film. Sinds januari 2012 had zij haar eigen bedrijf en werkte parttime bij Waterland Film, waar zij betrokken was bij de ontwikkeling, financiering en productie van speelfilms. In januari 2016 heeft zij met Jan van der Zanden The Film Kitchen opgericht.

team

Jan van der Zanden

Producent / Managing Director

Jan van der Zanden studeerde af in de cultuurpsychologie en was als psycholoog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij volgde na de oprichting van Waterland Film (1994) de Media Business School over internationale filmfinanciering. In 2003 werd hij geselecteerd als ‘Producer on the Move’ op het Filmfestival in Cannes. In januari 2016 heeft hij samen met Ineke Kanters The Film Kitchen opgericht.

team

Elleke Swaans

Project Manager

Elleke Swaans liep in 2004 haar afstudeerstage bij Waterland Film voor de opleiding Communicatie & Management van de Hogeschool Utrecht. Daarna kwam zij in dienst bij Waterland Film, waar ze verantwoordelijk was voor de communicatie, public relations en marketing van alle films en televisiedrama. Daarnaast was ze verantwoordelijk voor de begeleiding van de projecten op zakelijk en financieel vlak. Bij The Film Kitchen is ze in dienst als project manager.

team

Luuk Hoekx

Junior producent

Luuk Hoekx studeerde Productie aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Tijdens zijn studie liep hij stage bij onder andere De Familie Film en Televisie. Na afstuderen in 2016 werkte Luuk als (assistent) productieleider voor de televisieseries Dokter Deen en Klem voordat hij in 2018 begon als junior producer bij The Film Kitchen.

Curriculum Vitae

The Film Kitchen produceerde o.a. de speelfilm Kauwboy (2012) van Boudewijn Koole. Kauwboy won de Best First Feature Award en Best Youth Film Award tijdens de Berlinale 2012. De film was de Nederlandse inzending voor de Oscars voor Best Foreign Language Film en won de EFA European Discovery Award en de EFA Young Audience Award. De speelfilm Tussenland (2002) van Eugenie Jansen won de Tiger Award op het Internationaal Film Festival Rotterdam in 2002.

Op 2 november 2017 werd Oude Liefde van regisseur Nicole van Kilsdonk, met Beppie Melissen en Eugene Bervoets in de hoofdrollen, in de Nederlandse en Belgische bioscopen uitgebracht. De film was in première gegaan op het Parool Film Festival in Amsterdam. Vlak daarvoor beleefde Avondland, televisiefilm van Nico van den Brink in het kader van One Night Stand 12, zijn première op het Nederlands Film festival in Utrecht. De internationale speelfilm Verdwijnen van Boudewijn Koole is op 2 maart 2017 in Nederland in release gegaan. Deze film is een coproductie met Noorwegen en werd in september goed ontvangen op het Toronto International Film festival. De met Noorwegen en Denemarken ontwikkelde coproductie Handle with Care van de Noorse regisseur Arild Andresen werd opgenomen in Colombia en is begin 2017 in Noorwegen in de bioscopen uitgebracht. De film zal in 2018 of 2019 uitgezonden worden door de VPRO.

De speelfilm Onder het hart (2015) van Nicole van Kilsdonk ging in januari 2015 in première in de Nederlandse bioscopen. In het najaar van 2014 beleefde de speelfilm Het leven volgens Nino (2014) van Simone van Dusseldorp en schrijfster Urzsula Antoniak zijn première op het Cinekid Film Festival en werd in oktober 2014 uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. 

Coproducties

White Sun (2016) Regie Deepak Rauniyar, minoritaire coproductie met Nepal, USA en Qatar. Wereldpremière: IFF van Venetië in 2016. Cobain (2018) Regie Nanouk Leopold, scenario Stienette Bosklopper. Coproductie met The Film Kitchen, A Private View (BE) en Coin Film (DE). Wereldpremière Berlinale 2018. Dos Disparos (2014) Regie en scenario Martín Rejtman. Minoritaire coproductie met Argentinië, Chili en Duitsland. Wereldpremière: Locarno Film Festival 2014 (competitie voor de Gouden Luipaard). La Tercera Orilla (2013) Regie en scenario Celina Murga, minoritaire coproductie met Tresmilmundos Cine (Argentinië), Peter Rommel (DE) en executive producer Martin Scorsese. Official Competition Berlinale 2014. Rundskop (2011) Regie en scenario Michaël R. Roskam (genomineerd voor de Academy Award voor Beste Buitenlandse Film in 2012). Coproductie met Savage Film (BE). Abrir Puertas y Ventanas (2011) Regie en scenario Milagros Mumenthaler. Coproductie met Argentinië, Hubert Bals Fonds Rotterdam, Fortuna Films (NL), Ruda Cine (Argentinië) en Bordu Films (Zwitserland). De film was winnaar van een Gouden Luipaard voor ´Beste Film´ en ´Beste Actrice´ Locarno 2011.

In postproductie

Vechtmeisje, jeugdfilm, regie Johan Timmers, scenario Barbara Jurgens. Co-productie met A Private View (België) en AVROTROS.

In productie

Hoe Sosruko het vuur van de reus stal, documentaire. Regie en filmplan Ineke Smits. De Tand des Tijds, animatiefilm voor televisie (AVROTROS). Regie Joost van den Bosch en Erik Verkerk (Ka-Ching Cartoons), scenario Mark Veerkamp en Tingue Dongelmans.

In ontwikkeling

Sleep. Regie en scenario Jan-Willen van Ewijk, speelfilm, internationale coproductie met de USA, België en Duitsland. Opgescheept, Animatiefilm, 2D. Regie Joost van den Bosch & Erik Verkerk – Ka Ching Cartoons, scenario  Mark Veerkamp & Tingue Dongelmans. Blessure, speelfilm, regie en scenario Karin Junger. Mr. K, speelfilm van Tallulah Schwab.Sunburned, coproductie met Niko Film, Duitsland. Mijn Vader is een Saucisse, coproductie met A Private View (BE), regie Anouk Fortunier, scenario Jean-Claude van Rijckeghem. The Age of Magic, coproductie met Inti Films (België), regie Peter Krüger, scenario Peter Krüger en Ben Okri. Raja, coproductie met Nepal, regie en scenario Deepak Rauniyar


Vacatures

Momenteel zijn er geen vacatures.