vlag
vlag

Wie zijn wij

The Film Kitchen specialiseert zich in de productie en coproductie van internationale speelfilms, korte films, films voor televisie, televisieseries en documentaires. The Film Kitchen werkt nauw samen met zowel ervaren filmmakers als jong, opvallend talent.

Interessante inhoud is het oogmerk en die wordt gecombineerd met cinematografische kwaliteit. The Film Kitchen maakt zowel prikkelende auteursfilms, met verhalen die er toe doen, als speelfilms voor een breder publiek en richt zich op de nationale én de internationale markt.

The Film Kitchen werd begin 2016 opgericht door producenten Ineke Kanters en Jan van der Zanden. Van der Zanden was eerder eigenaar van Waterland Film. De projecten van Waterland Film zijn vanaf 1 januari 2016 overgenomen door The Film Kitchen.

Team

team

Jan van der Zanden

Producent / Managing Director

Jan van der Zanden studeerde af in de cultuurpsychologie en was als psycholoog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij volgde na de oprichting van Waterland Film (1994) de Media Business School over internationale filmfinanciering. In 2003 werd hij geselecteerd als ‘Producer on the Move’ op het Filmfestival in Cannes. In januari 2016 heeft hij samen met Ineke Kanters The Film Kitchen opgericht.

team

Ineke Kanters

Producent / Managing Director

Ineke Kanters studeerde Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam. Na haar studie werkte zij enkele jaren bij de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) in Hilversum als producer Studio Sport en als internetredacteur. Hierna heeft zij gewerkt als fondsmanager bij het Rotterdam Media Fonds en als development executive producer bij Kasander Film. Sinds januari 2012 had zij haar eigen bedrijf en werkte parttime bij Waterland Film, waar zij betrokken was bij de ontwikkeling, financiering en productie van speelfilms. In januari 2016 heeft zij met Jan van der Zanden The Film Kitchen opgericht.

team

Elleke Swaans

Projectcoördinator & communicatie

Elleke Swaans liep in 2004 haar afstudeerstage bij Waterland Film voor de opleiding Communicatie & Management van de Hogeschool Utrecht. Daarna kwam zij in dienst bij Waterland Film, waar ze verantwoordelijk was voor de communicatie, public relations en marketing van alle films en televisiedrama. Daarnaast was ze verantwoordelijk voor de begeleiding van de projecten op zakelijk en financieel vlak. Bij The Film Kitchen is ze in dienst als project coordinator.

team

Luuk Hoekx

Junior Producent

Luuk Hoekx studeerde Productie aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Tijdens zijn studie liep hij stage bij onder andere De Familie Film en Televisie. Na afstuderen in 2016 werkte Luuk als (assistent) productieleider voor de televisieseries Dokter Deen en Klem voordat hij begon in 2018 als junior producer bij The Film Kitchen.

Curriculum Vitae

The Film Kitchen produceerde o.a. de speelfilm Kauwboy (2012) van Boudewijn Koole. Kauwboy won de Best First Feature Award en Best Youth Film Award tijdens de Berlinale 2012. De film was de Nederlandse inzending voor de Oscars voor Best Foreign Language Film en won de EFA European Discovery Award en de EFA Young Audience Award. De speelfilm Tussenland (2002) van Eugenie Jansen won de Tiger Award op het Internationaal Film Festival Rotterdam in 2002.

 De internationale speelfilm Verdwijnen van Boudewijn Koole is op 2 maart 2017 in Nederland in release gegaan. Deze film is een coproductie met Noorwegen. De met Noorwegen en Denemarken ontwikkelde coproductie Handle with Care van de Noorse regisseur Arild Andresen werd opgenomen in Colombia en is begin 2017 in Noorwegen in de bioscopen uitgebracht. De film zal in 2018 of 2019 uitgezonden worden door de VPRO.

De speelfilm Oude Liefde van regisseur Nicole van Kilsdonk en schrijver Peer Wittenbols is een coproductie met A Private View (BE), is 2 november 2017 in release gegaan. Daarnaast de korte film (50 min) Avondland van Nico van den Brink in première gegaan tijdens het Nederlands Filmfestival in september 2017. Deze film is gerealiseerd in het kader van One Night Stand 12 in samenwerking met NTR|VARA|VPRO.

 In het najaar van 2014 beleefde de speelfilm Het Leven Volgens Nino (2014) van Simone van Dusseldorp en schrijfster Urzsula Antoniak zijn première op het het Cinekid Film Festival en werd in oktober 2014 uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. De korte film Leeg (2014) van Flynn von Kleist had in september 2014 zijn première op het Nederlands Film Festival. De speelfilm Onder het Hart (2015) van Nicole van Kilsdonk ging in januari 2015 in première in de Nederlandse bioscopen.

 Coproducties

Rundskop (2011) van Michaël R. Roskam (genomineerd voor de Academy Award voor Beste Buitenlandse Film in 2012) was de eerste internationale coproductie met Savage Film (BE). Daarna volgden o.a.:

Abrir Puertas y Ventanas (2011) van Milagros Mumenthaler, een minoritaire coproductie met Argentinië, Hubert Bals Fonds Rotterdam, Fortuna Films (NL), Ruda Cine (Argentinië) en Bordu Films (Zwitserland). De film was winnaar van een Gouden Luipaard voor ´Beste Film´ en ´Beste Actrice´ Locarno 2011

La Tercera Orilla (2013) van Celina Murga, minoritaire coproductie met Tresmilmundos Cine (Argentinië), Peter Rommel (DE) en executive producer Martin Scorsese. In competitie van de Berlinale 2014.

Dos Disparos (2014) van Martín Rejtman, minoritaire coproductie met Argentinië, Chili en Duitsland die haaar wereldpremièrebeleefde  op het Locarno Film Festival 2014 (competitie voor de Gouden Luipaard).

White Sun (2016) van Deepak Rauniyar, een minoritaire coproductie met Nepal, USA en Qatar. Wereldpremière op IFF van Venetië in 2016 en winnaar van de Interfilm Award. White Sun werd vertoond op IFF Toronto 2016 en een aantal festivals in 2017.

Cobain (2017) van regisseur Nanouk Leopold, een productie van Circe Films (NL) met als coproducenten The Film Kitchen, A Private View (BE) en Coin Film (DE).

 In productie

Momenteel in productie is de speelfilm Vechtmeisje van regisseur Johan Timmers en geschreven door Barbara Jurgens. Dit is een co-productie met A Private View (BE) en de AVROTROS.

 In ontwikkeling In ontwikkeling zijn Sleep. van Jan-Willen van Ewijk, een coproductie met USA/Canada en Duitsland/Frankrijk, Hoe Sosruko het vuur van de reus stal, een lange documentaire van regisseur Ineke Smits, De Tand des Tijds (Telefilm, AVROTROS) en Opgescheept (bioscoopfilm, internationale coproductie), twee animatiefilms van Joost van den Bosch & Erik Verkerk – Ka Ching Cartoons, met scenario’s van Mark Veerkamp & Tingue Dongelmans, daarnaast de jeugdfilm Zinkgat met Tim Oliehoek als regisseur en Jochum ten Haaf en Mischa Alexanders als schrijvers, Mr. K, een speelfilm van Tallulah Schwab, Blessure, een speelfilm van Karin Junger en een Belgische minoritaire coproductie met Man’s Films en een Duitse minoritaire coproductie met Niko Film. 

Vacatures

Momenteel zijn er geen vacatures.