vlag
vlag

The Film Kitchen is een Nederlandse productiemaatschappij van prijswinnende internationale speelfilms, korte films, televisieseries en -films en documentaires. We werken nauw samen met ervaren filmmakers en jong, opvallend talent. Uitgangspunten voor al onze producties zijn verhalen die er toe doen en cinematografische kwaliteit.

Nieuws

FANTASTIQUE ontvangt realiseringsbijdrage!

24 November 2023 / door The Film Kitchen

Enorm verheugd dat onze coproductie Fantastique een toekenning heeft gekregen van het Nederlands Filmfonds en het Vlaams Audiovisueel Fonds!

https://www.filmfonds.nl/actueel/twee-coproducties-met-vlaams-audiovisueel-fonds-ontvangen-bijdrage

Fantastique wordt geproduceerd door hoofdproducent Serendipity Films (BE) en coproducenten The Film Kitchen, VraiVrai Films (FR) en Stenola Productions (BE).


AIRBORNE ontvangt realiseringsbijdrage!

25 May 2023 / door The Film Kitchen

Goed nieuws! Onze korte animatiefilm Airborne heeft realiseringssteun mogen ontvangen van het Nederlands Filmfonds.

Airborne wordt geproduceerd door hoofdproducent The Film Kitchen en coproducent Harpy Films.

 

 

BLIJVEN GAAN gemist? Je kunt het terugkijken via npostart.nl!

23 January 2023 / door The Film Kitchen

Heb jij onze documentaire Blijven gaan al gezien? Deze is nu terug te kijken op npostart.nl.

Team

Ineke Kanters

Producent / Managing Director

Ineke Kanters studeerde Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam. Na haar studie werkte ze als producent bij Studio Sport en als internetredacteur bij de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) in Hilversum. Daarna was ze werkzaam als fondsmanager bij het Rotterdam Media Fonds en als development executive producer bij Kasander Film. Sinds januari 2012 runt ze haar eigen bedrijf en werkt ze ook parttime bij Waterland Film, waar ze actief betrokken is bij de ontwikkeling, financiering en productie van speelfilms. In januari 2016 richtte ze samen met Jan van der Zanden The Film Kitchen op. In 2023 is ze een partnerschap aangegaan met Lisette Kelder, waardoor ze nu mede-eigenaar is van The Film Kitchen. Ineke is een zeer ervaren producent, met bijna 25 jaar ervaring, en heeft films ge(co)produceerd zoals: Dealer (2021), Mijn Vader is een Saucisse (2021), Sunburned (2019), Vechtmeisje (2018), Cobain (2018), Verdwijnen (2017), Handle with Care (2017) en White Sun (2016).

Lisette Kelder

Producent / Managing Director

Lisette Kelder studeerde Journalistiek in Utrecht. Ze begon op jonge leeftijd met werken in de filmindustrie en heeft bijna 20 jaar ervaring als producent. Eerst als associate producer bij Kasander film (o.a. Greenaway's Nightwatching (Venetië 2007) en Andrea Arnold's Fish Tank (Cannes 2009)). Later ontwikkelde Lisette zich tot een freelance line producer, maar al snel werd ze (uitvoerend/co) producent voor Circe Films en Kaap Holland Film. Haar producentencredits omvatten een breed scala aan zowel arthouse films als mainstream films, waaronder: Wander to Wonder (Venetië 2023), Kurak Günler (Cannes, Un Certain Regard 2022), Tiempo Compartido (Sundance Winnaar Speciale Juryprijs 2018), Cobain (Berlinale Generatie 14+ 2018). In 2023 bundelde Lisette haar krachten met Ineke Kanters bij The Film Kitchen en werd mede-eigenaar.