vlag
vlag

Nederlands, met een open blik naar de wereld

The Film Kitchen is een Nederlandse productiemaatschappij van prijswinnende internationale speelfilms, korte films, televisieseries en -films en documentaires. We werken nauw samen met ervaren filmmakers en jong, opvallend talent. Uitgangspunten voor al onze producties zijn verhalen die er toe doen en cinematografische kwaliteit.

Nieuws

AVONDLAND op TV!

24 September 2021 / door The Film Kitchen

Morgenavond 25 september kun je nog een keer de One Night Stand Avondland van Nico van den Brink bekijken op NPO 2 extra om 20.30 uur! Van den Brink schreef de film samen met Victor van der Valk. De film gaat over het leven van boerenzoon Jorg en zijn vrienden. Dit voelt onuitgesproken anders na de dood van hun jonge vriend Jochem een jaar eerder. Rondscheurend op hun quads stuiten de vrienden spelenderwijs op een groep Nederlands-Marokkaanse nieuwkomers, die hun beschutte bestaan lijken te veranderen.


Avondland is gemaakt voor de reeks One Night Stand XII in 2017, in coproductie met NTR/BNNVARA/VPRO met steun van Nederlands Filmfonds, NPO-fonds en CoBO.

BLESSURE

23 September 2021 / door The Film Kitchen

Goed nieuws! De speelfilm BLESSURE van Karin Junger krijgt steun van het Nederlands Filmfonds voor productionele ontwikkeling. Karin Junger schreef het script van de film in samenwerking met Mart Dominicus. Betrokken partners zijn coproducent Xavier Rombaut van Polar Bear (België) en distributeur September Film.

Artistieke ontwikkeling voor speelfilms Get Up Stand Up & Dead Man's Passport

16 September 2021 / door The Film Kitchen

Afgelopen zomer hebben we weer twee nieuwe toekenningen van het Nederlands Filmfonds mogen ontvangen voor het artistiek ontwikkelen van de scenario’s van de speelfilm Get Up Stand Up van Mari Sanders en Dead Man’s Passport van Berend Boorsma, Roel Boorsma en Karen van Holst Pellekaan!

Get Up Stand Up is de eerste speelfilm van Mari Sanders:
Het leven lacht Xander (17) toe totdat hij door een ongeluk in een rolstoel belandt. Zijn droom van een onafhankelijk en vrij leven is plotseling voorbij. Als hij de gehandicapte en rebelse Vera (17) ontmoet, vecht hij met haar voor zelfstandigheid, maar eerst moeten ze zichzelf bevrijden.

De film is een coproductie met A Private View uit België, Gusto Entertainment zal de film uitbrengen in de bioscoop.


Dead Man’s Passport:
Een zorgeloos koppel Nederlandse backpackers (begin twintig) helpt een jonge Afrikaanse man te ontsnappen aan zijn Mauritaanse baas nadat zij een schokkende waarheid hebben ontdekt. Tijdens hun vlucht, samen met hem, langs de westkust van Afrika komen ze erachter dat hun naïviteit een prijs heeft.

Betrokken partijen zijn coproducent Savage Film (België) en distributeur September Film.

Team

team

Jan van der Zanden

Producent / Managing Director

Jan van der Zanden studeerde af in de cultuurpsychologie en was als psycholoog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij volgde na de oprichting van Waterland Film (1994) de Media Business School over internationale filmfinanciering. In 2003 werd hij geselecteerd als ‘Producer on the Move’ op het Filmfestival in Cannes. In januari 2016 heeft hij samen met Ineke Kanters The Film Kitchen opgericht.

team

Ineke Kanters

Producent / Managing Director

Ineke Kanters studeerde Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam. Na haar studie werkte zij enkele jaren bij de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) in Hilversum als producer Studio Sport en als internetredacteur. Hierna heeft zij gewerkt als fondsmanager bij het Rotterdam Media Fonds en als development executive producer bij Kasander Film. Sinds januari 2012 had zij haar eigen bedrijf en werkte parttime bij Waterland Film, waar zij betrokken was bij de ontwikkeling, financiering en productie van speelfilms. In januari 2016 heeft zij met Jan van der Zanden The Film Kitchen opgericht.

De afgelopen twee jaar werd Ineke Kanters gevraagd zitting te nemen in jury's van internationale filmfestivals in Istanbul en Oostende. Ook zit zij in jury's bij CineKid en het Nederlands Film Festival (Film Producenten Nederland Award).