vlag
vlag

Nederlands, met een open blik naar de wereld

The Film Kitchen is een Nederlandse productiemaatschappij van prijswinnende internationale speelfilms, korte films, televisieseries en -films en documentaires. We werken nauw samen met ervaren filmmakers en jong, opvallend talent. Uitgangspunten voor al onze producties zijn verhalen die er toe doen en cinematografische kwaliteit.

Nieuws

Teaser | DEALER

28 June 2021 / door The Film Kitchen

Bekijk hier de teaser van ‘Dealer’, het regiedebuut van Jeroen Perceval! Geproduceerd door Savage Film in coproductie met The Film Kitchen. 


‘Dealer’ is een verhaal over de 14-jarige Johnny die bij de gevestigde acteur Anthony op zoek gaat naar geluk en erkenning tegen de achtergrond van het nachtelijke straatleven.
Met Belgsche topcast Ben Segers,Veerle Baetens, Bart Hollanders en nieuwkomer Sverre Rous.

Vanaf 10 november in België de bioscoop.

Mr. K van Tallulah H. Schwab krijgt realiseringsteun van Eurimages

28 June 2021 / door The Film Kitchen

De speelfilm Mr. K van Tallulah H. Schwab krijgt realiseringsteun van het Europese coproductiefonds Eurimages!! De film gaat over Mr. K, een rondreizende goochelaar, hij belandt in een Kafkaiaanse nachtmerrie wanneer hij de uitgang van het hotel waar hij heeft geslapen niet kan vinden. Zijn pogingen om eruit te komen trekken hem alleen maar dieper, waardoor hij verder verstrikt raakt in het hotel en zijn merkwaardige bewoners.

De film werd eerder al gesteund door Nederlands Filmfonds, CoBO, AVROTROS, Abraham Tuschinski Fonds, Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, Belgische Tax Shelter, Casa Kafka, Creative Europe, Croatian Production Incentive Programme. De film is een coproductie met A Private View (België) en Nukleus Film (Kroatië). 

SAMT krijgt steun van het Nederlands Filmfonds

21 May 2021 / door The Film Kitchen

De speelfilm SAMT van scenarist Don Duyns en regisseur Nicole van Kilsdonk krijgt steun van het Nederlands Filmfonds om het scenario voor de speelfilm te ontwikkelen. 

SAMT gaat over Tarik (38) en Robert (42). Ze worden na een avondje uit, aangevallen door een paar dronken studenten. Tarik wordt zwaar toegetakeld, Robert mankeert niets. Toch vermijden ze een gesprek over het voorval. Als ze besluiten naar familie in Marokko te gaan, brengt dit in plaats van rust de pijn in hun relatie naar boven. Dat heeft ongekende gevolgen voor iedereen, niet in de laatste plaats voor henzelf.

De film speelt zich af in Nederland en Marokko. Coproducent is het Belgische productiehuis A Private View. 

Team

team

Jan van der Zanden

Producent / Managing Director

Jan van der Zanden studeerde af in de cultuurpsychologie en was als psycholoog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij volgde na de oprichting van Waterland Film (1994) de Media Business School over internationale filmfinanciering. In 2003 werd hij geselecteerd als ‘Producer on the Move’ op het Filmfestival in Cannes. In januari 2016 heeft hij samen met Ineke Kanters The Film Kitchen opgericht.

team

Ineke Kanters

Producent / Managing Director

Ineke Kanters studeerde Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam. Na haar studie werkte zij enkele jaren bij de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) in Hilversum als producer Studio Sport en als internetredacteur. Hierna heeft zij gewerkt als fondsmanager bij het Rotterdam Media Fonds en als development executive producer bij Kasander Film. Sinds januari 2012 had zij haar eigen bedrijf en werkte parttime bij Waterland Film, waar zij betrokken was bij de ontwikkeling, financiering en productie van speelfilms. In januari 2016 heeft zij met Jan van der Zanden The Film Kitchen opgericht.

De afgelopen twee jaar werd Ineke Kanters gevraagd zitting te nemen in jury's van internationale filmfestivals in Istanbul en Oostende. Ook zit zij in jury's bij CineKid en het Nederlands Film Festival (Film Producenten Nederland Award).