vlag
vlag

Nederlands, met een open blik naar de wereld

The Film Kitchen is een Nederlandse productiemaatschappij van prijswinnende internationale speelfilms, korte films, televisieseries en -films en documentaires. We werken nauw samen met ervaren filmmakers en jong, opvallend talent. Uitgangspunten voor al onze producties zijn verhalen die er toe doen en cinematografische kwaliteit.

Nieuws

Spectaculair aantal Ensors nominaties voor Dealer!

05 January 2022 / door The Film Kitchen

“Dealer”, de debuutfilm van Jeroen Perceval, heeft een recordaantal nominaties gehaald voor De Ensors: 14! O.a voor: Beste film, Beste regie (Jeroen Perceval) en Beste acteerprestatie in een hoofdrol (Ben Segers en Sverre Rous). “Dealer” heeft The Film Kitchen gecoproduceerd met Savage Film(hoofdproducent). Met steun van het Nederlandse Film Fonds, het Vlaams Audiovisueel Fonds en Creative Europe.

Succes allen!  

 Voor een volledige nominatie lijst kijk op: https://www.ensors.be/nl/nieuws/dit-zijn-de-genomineerden-van-de-ensors-2022

3 nominaties voor De Ensors voor Mijn Vader is een Saucisse!

05 January 2022 / door The Film Kitchen

“Mijn Vader is een Saucisse” had zijn première op Cinekid in oktober 2021 en heeft 3 nominaties voor De Ensors: Beste jeugdfictie, Beste regie (Anouk Fortunier) en Beste scenario (Jean-Claude van Rijckeghem). De film is een coproductie van The Film Kitchen met A Private View (hoofdproducent), met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en VPRO.

Succes allen! 

Voor een volledige nominatie lijst kijk op: https://www.ensors.be/nl/nieuws/dit-zijn-de-genomineerden-van-de-ensors-2022

MIJN VADER IS EEN SAUCISSE vanaf nu in de Nederlandse bioscoop

29 October 2021 / door The Film Kitchen

Na de Nederlandse première op Cinekid is de familiefilm 'Mijn Vader is een Saucisse' vanaf nu te zien in de Nederlandse bioscopen! Wij mochten deze film co-produceren met het Belgische productiehuis A Private View met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en VPRO.

Kijk snel wanneer de film bij jou in de buurt in de bioscoop te zien is!

Team

team

Jan van der Zanden

Producent / Managing Director

Jan van der Zanden studeerde af in de cultuurpsychologie en was als psycholoog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij volgde na de oprichting van Waterland Film (1994) de Media Business School over internationale filmfinanciering. In 2003 werd hij geselecteerd als ‘Producer on the Move’ op het Filmfestival in Cannes. In januari 2016 heeft hij samen met Ineke Kanters The Film Kitchen opgericht.

team

Ineke Kanters

Producent / Managing Director

Ineke Kanters studeerde Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam. Na haar studie werkte zij enkele jaren bij de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) in Hilversum als producer Studio Sport en als internetredacteur. Hierna heeft zij gewerkt als fondsmanager bij het Rotterdam Media Fonds en als development executive producer bij Kasander Film. Sinds januari 2012 had zij haar eigen bedrijf en werkte parttime bij Waterland Film, waar zij betrokken was bij de ontwikkeling, financiering en productie van speelfilms. In januari 2016 heeft zij met Jan van der Zanden The Film Kitchen opgericht.

De afgelopen twee jaar werd Ineke Kanters gevraagd zitting te nemen in jury's van internationale filmfestivals in Istanbul en Oostende. Ook zit zij in jury's bij CineKid en het Nederlands Film Festival (Film Producenten Nederland Award).