vlag
vlag

Nederlands, met een open blik naar de wereld

The Film Kitchen is een Nederlandse productiemaatschappij van prijswinnende internationale speelfilms, korte films, televisieseries en -films en documentaires. We werken nauw samen met ervaren filmmakers en jong, opvallend talent. Uitgangspunten voor al onze producties zijn verhalen die er toe doen en cinematografische kwaliteit.

Nieuws

The Age of Magic krijgt realiseringsteun van het NFF-VAF

12 May 2022 / door The Film Kitchen

De speelfilm The Age of Magic van Peter Krüger, krijgt steun van Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en het Nederlands Filmfonds (NFF)! De film is geproduceerd door The Film Kitchen, met Savage Film (hoofdproducent), Inti Film en Velvet Films.

De recensies zijn binnen voor Little Man, Time and the Troubadour!

24 March 2022 / door The Film Kitchen

Volkskrant ★★★★ "Treffende scènes, die Smits in haar documentaire steeds weer uitvergroot tot dromerig-poëtische filmpjes"

Parool "Een meanderende vertelvorm die consequent het kleine, persoonlijke verhaal verkiest boven het grotere historische of politieke verhaal"

Filmkrant "Het is een film die geen conclusies trekt, maar aanzet tot zinnige bespiegelingen"

"Dealer" en "Mijn Vader is een Saucisse" winnen op de Ensors!

18 March 2022 / door The Film Kitchen

Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat twee van onze coproducties, "Dealer" en 'Mijn Vader is een "Saucisse", goed hebben gepresteerd op de Ensors!

"Dealer", de debuutfilm van Jeroen Perceval, heeft een aanzienlijk aantal Ensors prijzen gewonnen: 10! Beste film, Beste Regie, Beste Scenario, Beste DoP, Beste Geluid, Beste Art Direction, Beste Muziek, Beste Acteerprestatie in een Ondersteunende Rol, Beste Make-Up en de Telenet Publieksprijs. De film is een coproductie van The Film Kitchen en Savage Film (hoofdproducent). Met steun van het Nederlandse Film Fonds, het Vlaams Audiovisueel Fonds en Creative Europe.

"Mijn Vader is een Saucisse" was bekroond met de Beste Jeugd Fictie Ensors award! De film is een coproductie van The Film Kitchen met A Private View (hoofdproducent), met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en VPRO.

Gefeliciteerd iedereen!

Team

team

Jan van der Zanden

Producent / Managing Director

Jan van der Zanden studeerde af in de cultuurpsychologie en was als psycholoog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij volgde na de oprichting van Waterland Film (1994) de Media Business School over internationale filmfinanciering. In 2003 werd hij geselecteerd als ‘Producer on the Move’ op het Filmfestival in Cannes. In januari 2016 heeft hij samen met Ineke Kanters The Film Kitchen opgericht.

team

Ineke Kanters

Producent / Managing Director

Ineke Kanters studeerde Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam. Na haar studie werkte zij enkele jaren bij de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) in Hilversum als producer Studio Sport en als internetredacteur. Hierna heeft zij gewerkt als fondsmanager bij het Rotterdam Media Fonds en als development executive producer bij Kasander Film. Sinds januari 2012 had zij haar eigen bedrijf en werkte parttime bij Waterland Film, waar zij betrokken was bij de ontwikkeling, financiering en productie van speelfilms. In januari 2016 heeft zij met Jan van der Zanden The Film Kitchen opgericht.

De afgelopen twee jaar werd Ineke Kanters gevraagd zitting te nemen in jury's van internationale filmfestivals in Istanbul en Oostende. Ook zit zij in jury's bij CineKid en het Nederlands Film Festival (Film Producenten Nederland Award).