vlag
vlag

The Film Kitchen is een Nederlandse productiemaatschappij van prijswinnende internationale speelfilms, korte films, televisieseries en -films en documentaires. We werken nauw samen met ervaren filmmakers en jong, opvallend talent. Uitgangspunten voor al onze producties zijn verhalen die er toe doen en cinematografische kwaliteit.

Nieuws

BLIJVEN GAAN gemist? Je kunt het terugkijken via npostart.nl!

23 January 2023 / door The Film Kitchen

BLIJVEN GAAN wordt 19 januari 22:15 vertoond op Omroep MAX!

29 November 2022 / door The Film Kitchen

'Blijven gaan', de documentaire van journalist en televisiemaker Anneloek Sollart, gaat over een diverse groep Rotterdamse 70-plussers die gezamenlijk trainen om fit te blijven. Dat is hard werken met stramme lijven, maar opgeven is geen optie.

De ouderen zitten allemaal in hetzelfde schuitje: het lichaam hapert, hun leefwereld wordt kleiner. Maar deze plek verbroedert en geeft ze ongekend plezier. ‘Blijven gaan’ is humoristisch en de levenslust spat ervan af. De film legt de nadruk op de kracht en de wil om door te zetten van deze mensen, ondanks de lichamelijke ongemakken.

Op donderdag 19 januari zal ‘Blijven gaan’ te zien zijn om 22:15 op NPO 2.

De opnames van SLEEP. zijn afgerond!

24 November 2022 / door The Film Kitchen

Vorige week zijn de opnames van de nieuwe Nederlandse speelfilm SLEEP. afgerond onder regie van Jan-Willem van Ewijk (ATLANTIC.), die tevens het scenario schreef samen met Claytie Mason. De hoofdrollen worden gespeeld door Bart Groenendaal, Artis Wouters en de Vlaamse actrice Joke Devynck. Jasper Wolf verzorgt de cinematografie. De opnames vonden grotendeels in Amerika plaats.

Logline:
De Nederlandse Daniel maakt een roadtrip met zijn tienerdochter Artis door de Verenigde Staten. Als zijn dochter tijdens die reis verdwijnt, raakt hij langzaam alle grip op de realiteit kwijt.

Regisseur Jan-Willem van Ewijk: “Wat een ongelooflijk avontuur was dit! In vier verschillende staten filmen met mensen die nog nooit in een film gespeeld hadden. Leden van de Arapahoe en Shoshone stammen, jagers, cowboys, politieagenten, surfers; allemaal spatten ze van het scherm tijdens deze droomreis."

SLEEP. is de derde speelfilm van Jan-Willem van Ewijk. In 2006 debuteerde hij met de film NU. die in première ging op het Nederlands Film Festival en daar een speciale vermelding kreeg voor beste speelfilmdebuut en de Grand Prix won op het European Independent Film Festival. In 2014 volgde zijn tweede speelfilm ATLANTIC. die geselecteerd werd voor International Film Festival Toronto.

SLEEP. is geproduceerd door The Film Kitchen (Jan van der Zanden en Ineke Kanters) in coproductie met Savage Film (BE) en de NTR en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO, VAF, Belgische Tax Shelter, Creative Europe MEDIA en Eurimages. Distributeur September Film brengt SLEEP. te zijner tijd uit in de bioscoop.


Team

team

Jan van der Zanden

Producent / Managing Director

Jan van der Zanden studeerde af in de cultuurpsychologie en was als psycholoog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij volgde na de oprichting van Waterland Film (1994) de Media Business School over internationale filmfinanciering. In 2003 werd hij geselecteerd als ‘Producer on the Move’ op het Filmfestival in Cannes. In januari 2016 heeft hij samen met Ineke Kanters The Film Kitchen opgericht.

team

Ineke Kanters

Producent / Managing Director

Ineke Kanters studeerde Maatschappijgeschiedenis in Rotterdam. Na haar studie werkte zij enkele jaren bij de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) in Hilversum als producer Studio Sport en als internetredacteur. Hierna heeft zij gewerkt als fondsmanager bij het Rotterdam Media Fonds en als development executive producer bij Kasander Film. Sinds januari 2012 had zij haar eigen bedrijf en werkte parttime bij Waterland Film, waar zij betrokken was bij de ontwikkeling, financiering en productie van speelfilms. In januari 2016 heeft zij met Jan van der Zanden The Film Kitchen opgericht.

De afgelopen twee jaar werd Ineke Kanters gevraagd zitting te nemen in jury's van internationale filmfestivals in Istanbul en Oostende. Ook zit zij in jury's bij CineKid en het Nederlands Film Festival (Film Producenten Nederland Award).