vlag
vlag

BLIJVEN GAAN wordt 6 juli 23:45 herhaald op NPO 2!

01 July 2024 / door The Film Kitchen

Op zaterdag 6 juli wordt de 2Doc: ‘Blijven gaan’ (oorspronkelijke uitzending 19-01-2023) herhaald bij Omroep MAX op NPO 2 om 23:45 uur.

‘Blijven gaan’, een documentaire van Anneloek Sollart, gaat over een diverse groep Rotterdamse zeventigplussers die met elkaar trainen om fit te blijven. Dat is hard werken, maar over één ding zijn ze het eens: opgeven is geen optie.

De ouderen zitten allemaal in hetzelfde schuitje: het lichaam hapert, hun leefwereld wordt kleiner. Maar deze plek verbroedert en geeft ze ongekend plezier. Blijven gaan is humoristisch en de levenslust spat ervan af. De film legt de nadruk op de kracht en de wil om door te zetten van deze mensen, ondanks de lichamelijke ongemakken.

Lees meer
Lees minder

FANTASTIQUE ontvangt realiseringsbijdrage!

24 November 2023 / door The Film Kitchen

Enorm verheugd dat onze coproductie Fantastique een toekenning heeft gekregen van het Nederlands Filmfonds en het Vlaams Audiovisueel Fonds!

https://www.filmfonds.nl/actueel/twee-coproducties-met-vlaams-audiovisueel-fonds-ontvangen-bijdrage

Fantastique wordt geproduceerd door hoofdproducent Serendipity Films (BE) en coproducenten The Film Kitchen, VraiVrai Films (FR) en Stenola Productions (BE).


Lees meer
Lees minder

AIRBORNE ontvangt realiseringsbijdrage!

25 May 2023 / door The Film Kitchen

Goed nieuws! Onze korte animatiefilm Airborne heeft realiseringssteun mogen ontvangen van het Nederlands Filmfonds.

Airborne wordt geproduceerd door hoofdproducent The Film Kitchen en coproducent Harpy Films.

 

 

Lees meer
Lees minder

BLIJVEN GAAN gemist? Je kunt het terugkijken via npostart.nl!

23 January 2023 / door The Film Kitchen

Heb jij onze documentaire Blijven gaan al gezien? Deze is nu terug te kijken op npostart.nl.

Lees meer
Lees minder

BLIJVEN GAAN wordt 19 januari 22:15 vertoond op Omroep MAX!

29 November 2022 / door The Film Kitchen

Blijven gaan, de documentaire van journalist en televisiemaker Anneloek Sollart, gaat over een diverse groep Rotterdamse zeventigplussers die gezamenlijk trainen om fit te blijven. Dat is hard werken met stramme lijven, maar opgeven is geen optie.

De ouderen zitten allemaal in hetzelfde schuitje: het lichaam hapert, hun leefwereld wordt kleiner. Maar deze plek verbroedert en geeft ze ongekend plezier. Blijven gaan is humoristisch en de levenslust spat ervan af. De film legt de nadruk op de kracht en de wil om door te zetten van deze mensen, ondanks de lichamelijke ongemakken.

Op donderdag 19 januari zal ‘Blijven gaan’ te zien zijn om 22:15u op NPO 2.

Lees meer
Lees minder

De opnames van SLEEP. zijn afgerond!

24 November 2022 / door The Film Kitchen

Vorige week zijn de opnames van de nieuwe Nederlandse speelfilm SLEEP. afgerond onder regie van Jan-Willem van Ewijk (ATLANTIC.), die tevens het scenario schreef samen met Claytie Mason. De hoofdrollen worden gespeeld door Bart Groenendaal, Artis Wouters en de Vlaamse actrice Joke Devynck. Jasper Wolf verzorgt de cinematografie. De opnames vonden grotendeels in Amerika plaats.

Logline:
De Nederlandse Daniel maakt een roadtrip met zijn tienerdochter Artis door de Verenigde Staten. Als zijn dochter tijdens die reis verdwijnt, raakt hij langzaam alle grip op de realiteit kwijt.

Regisseur Jan-Willem van Ewijk: “Wat een ongelooflijk avontuur was dit! In vier verschillende staten filmen met mensen die nog nooit in een film gespeeld hadden. Leden van de Arapahoe en Shoshone stammen, jagers, cowboys, politieagenten, surfers; allemaal spatten ze van het scherm tijdens deze droomreis."

SLEEP. is de derde speelfilm van Jan-Willem van Ewijk. In 2006 debuteerde hij met de film NU. die in première ging op het Nederlands Film Festival en daar een speciale vermelding kreeg voor beste speelfilmdebuut en de Grand Prix won op het European Independent Film Festival. In 2014 volgde zijn tweede speelfilm ATLANTIC. die geselecteerd werd voor International Film Festival Toronto.

SLEEP. is geproduceerd door The Film Kitchen (Jan van der Zanden en Ineke Kanters) in coproductie met Savage Film (BE) en de NTR en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO, VAF, Belgische Tax Shelter, Creative Europe MEDIA en Eurimages. Distributeur September Film brengt SLEEP. te zijner tijd uit in de bioscoop.


Lees meer
Lees minder

BLIJVEN GAAN geselecteerd voor Gouden Kalf competitie!

18 August 2022 / door The Film Kitchen

De nieuwe documentaire van Anneloek Sollart 'Blijven gaan' is geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie! 

Met in de hoofdrol vijf senioren (de oudste is 91) die maar blijven sporten.

'Blijven gaan' gaat over het confronterende gevecht tegen het strammer wordende lichaam, en het besef dat je die strijd op den duur verliest.

Op 22 september gaat de film in première tijdens het Nederlands Film Festival.

Lees meer
Lees minder

BLESSURE ontvangt realiseringsbijdrage!

21 May 2022 / door The Film Kitchen

De speelfilm Blessure van Karin Junger krijgt steun van het Nederlands Filmfonds. De film krijgt 1 miljoen euro voor realisering!

Blessure is geproduceerd door hoofdproducent The Film Kitchen met coproducent Polar Bear (BE).

https://www.filmfonds.nl/page/...

Lees meer
Lees minder

Cinescoop toekenning voor MR. K!

19 May 2022 / door The Film Kitchen

Goed nieuws! De speelfilm Mr. K van Tallulah H. Schwab krijgt steun van het Nederlands Filmfonds onder de Cinescoop regeling. De film krijgt 1,8 miljoen euro voor realisering.

Mr. K wordt geproduceerd door hoofdproducent The Film Kitchen, met coproducenten A Private View (BE) en Take 1 (NO).


Lees meer
Lees minder

SAGAR is als een van de twaalf Telefilms geselecteerd voor ontwikkeling!

19 May 2022 / door The Film Kitchen

Wij mogen een Telefilm ontwikkelen: Sagar. De film is naar een idee van en geregisseerd door Rishi Chamman.

Geproduceerd door The Film Kitchen, in coproductie met BNNVARA en ondersteund door CoBO/NPO.

Lees meer
Lees minder

THE AGE OF MAGIC ontvangt realiseringsbijdrage!

12 May 2022 / door The Film Kitchen

De speelfilm The Age of Magic van Peter Krüger, krijgt steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en het Nederlands Filmfonds (NFF).

The Age of Magic wordt geproduceerd door hoofdproducent Savage Film, met coproducenten The Film Kitchen, Inti Films (BE) en Velvet Films (BE).

Lees meer
Lees minder

De recensies zijn binnen voor LITTLE MAN, TIME AND THE TROUBADOUR!

24 March 2022 / door The Film Kitchen

Volkskrant ★★★★ "Treffende scènes, die Smits in haar documentaire steeds weer uitvergroot tot dromerig-poëtische filmpjes"

Parool "Een meanderende vertelvorm die consequent het kleine, persoonlijke verhaal verkiest boven het grotere historische of politieke verhaal"

Filmkrant "Het is een film die geen conclusies trekt, maar aanzet tot zinnige bespiegelingen"

Lees meer
Lees minder

DEALER en MIJN VADER IS EEN SAUCISSE winnen op de Ensors!

18 March 2022 / door The Film Kitchen

Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat twee van onze coproducties, Dealer en Mijn Vader is een Saucisse, goed hebben gepresteerd op de Ensors!

Dealer, de debuutfilm van Jeroen Perceval, heeft een aanzienlijk aantal prijzen gewonnen: 10! Beste film, Beste Regie, Beste Scenario, Beste DoP, Beste Geluid, Beste Art Direction, Beste Muziek, Beste Acteerprestatie in een Ondersteunende Rol, Beste Make-Up en de Telenet Publieksprijs. De film is een coproductie van The Film Kitchen en Savage Film (hoofdproducent). Met steun van het Nederlandse Film Fonds, het Vlaams Audiovisueel Fonds en Creative Europe.

Mijn Vader is een Saucisse werd bekroond met de Beste Jeugd Fictie Ensors award! De film is een coproductie van The Film Kitchen met A Private View (hoofdproducent), met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en VPRO.

Gefeliciteerd iedereen!

Lees meer
Lees minder

LITTLE MAN, TIME AND THE TROUBADOUR vanaf 24 maart in de bioscoop met speciale programmering!

18 March 2022 / door The Film Kitchen

Vanaf 24 maart is de documentaire Little Man, Time and the Troubadour te zien in twintig bioscopen over het hele land! De film zal vijf premièrevoorstellingen beleven: in Den Haag, Deventer, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. 

 In 2008 viel Rusland Georgië binnen, en na de daaropvolgende oorlog kwamen de betwiste regio's Abchazië en Ossetië onder controle van Rusland. het onderwerp van Little Man, Time and the Troubadour is actueler en urgenter dan ooit: Wat is een land? Waar hoor je thuis?

Regisseur Ineke Smits en filmcritica Dana Linssen zullen een gesprek voeren na de premièrevoorstellingen. Ook zal cultuurhistoricus en publicist Thomas von der Dunk aanschuiven na de voorstelling in Rialto, Amsterdam, op 26 maart.

 Bekijk hier alvast de trailer:

Lees meer
Lees minder

Spectaculair aantal Ensors nominaties voor DEALER!

05 January 2022 / door The Film Kitchen

Dealer, de debuutfilm van Jeroen Perceval, heeft een recordaantal van veertien nominaties gehaald voor De Ensors! O.a voor: Beste film, Beste regie (Jeroen Perceval) en Beste acteerprestatie in een hoofdrol (Ben Segers en Sverre Rous). The Film Kitchen heeft Dealer gecoproduceerd met hoofdproducent Savage Film. Met steun van het Nederlands Filmfonds, het Vlaams Audiovisueel Fonds en Creative Europe.

Succes allen!

Voor een volledige nominatie lijst, kijk op: https://www.ensors.be/nl/nieuws/dit-zijn-de-genomineerden-van-de-ensors-2022

Lees meer
Lees minder

Drie nominaties voor De Ensors voor MIJN VADER IS EEN SAUCISSE

05 January 2022 / door The Film Kitchen

Mijn Vader is een Saucisse had zijn première op Cinekid in oktober 2021 en heeft drie nominaties voor De Ensors: Beste jeugdfictie, Beste regie (Anouk Fortunier) en Beste scenario (Jean-Claude van Rijckeghem). De film is een coproductie van The Film Kitchen met hoofdproducent A Private View en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en VPRO.

Succes allen!

Voor een volledige nominatie lijst, kijk op: https://www.ensors.be/nl/nieuws/dit-zijn-de-genomineerden-van-de-ensors-2022

Lees meer
Lees minder

MIJN VADER IS EEN SAUCISSE vanaf nu in de Nederlandse bioscoop

29 October 2021 / door The Film Kitchen

Na de Nederlandse première op Cinekid is de familiefilm 'Mijn Vader is een Saucisse' vanaf nu te zien in de Nederlandse bioscopen! Wij mochten deze film co-produceren met het Belgische productiehuis A Private View met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en VPRO.

Kijk snel wanneer de film bij jou in de buurt in de bioscoop te zien is!

Lees meer
Lees minder

AVONDLAND op TV!

24 September 2021 / door The Film Kitchen

Morgenavond 25 september kun je nog een keer de One Night Stand Avondland van Nico van den Brink bekijken op NPO 2 extra om 20.30 uur! Van den Brink schreef de film samen met Victor van der Valk. De film gaat over het leven van boerenzoon Jorg en zijn vrienden. Dit voelt onuitgesproken anders na de dood van hun jonge vriend Jochem een jaar eerder. Rondscheurend op hun quads stuiten de vrienden spelenderwijs op een groep Nederlands-Marokkaanse nieuwkomers, die hun beschutte bestaan lijken te veranderen.


Avondland is gemaakt voor de reeks One Night Stand XII in 2017, in coproductie met NTR/BNNVARA/VPRO met steun van Nederlands Filmfonds, NPO-fonds en CoBO.

Lees meer
Lees minder

BLESSURE ontvangt productieontwikkelingsbijdrage!

23 September 2021 / door The Film Kitchen

Goed nieuws! De speelfilm Blessure van Karin Junger krijgt steun van het Nederlands Filmfonds voor productionele ontwikkeling. Karin Junger schreef het script van de film in samenwerking met Mart Dominicus. 

Blessure wordt geproduceerd door The Film Kitchen met coproducent Xavier Rombaut van Polar Bear (BE). Distributeur is September Film.

Lees meer
Lees minder

Artistieke ontwikkeling voor speelfilms Get Up Stand Up & Dead Man's Passport

16 September 2021 / door The Film Kitchen

Afgelopen zomer hebben we weer twee nieuwe toekenningen van het Nederlands Filmfonds mogen ontvangen voor het artistiek ontwikkelen van de scenario’s van de speelfilm Get Up Stand Up van Mari Sanders en Dead Man’s Passport van Berend Boorsma, Roel Boorsma en Karen van Holst Pellekaan!

Get Up Stand Up is de eerste speelfilm van Mari Sanders:
Het leven lacht Xander (17) toe totdat hij door een ongeluk in een rolstoel belandt. Zijn droom van een onafhankelijk en vrij leven is plotseling voorbij. Als hij de gehandicapte en rebelse Vera (17) ontmoet, vecht hij met haar voor zelfstandigheid, maar eerst moeten ze zichzelf bevrijden.

De film is een coproductie met A Private View uit België, Gusto Entertainment zal de film uitbrengen in de bioscoop.


Dead Man’s Passport:
Een zorgeloos koppel Nederlandse backpackers (begin twintig) helpt een jonge Afrikaanse man te ontsnappen aan zijn Mauritaanse baas nadat zij een schokkende waarheid hebben ontdekt. Tijdens hun vlucht, samen met hem, langs de westkust van Afrika komen ze erachter dat hun naïviteit een prijs heeft.

Betrokken partijen zijn coproducent Savage Film (België) en distributeur September Film.

Lees meer
Lees minder

DE ZANDVOORT FORMULE zondag 5 september op NPO2 bij BNNVARA

03 September 2021 / door The Film Kitchen

Aanstaande zondag na de Dutch Grand Prix is de documentaire DE ZANDVOORT FORMULE uit 2020 van Wytzia Soetenhorst nog een keer te zien op tv bij BNNVARA.

DE ZANDVOORT FORMULE

Zondag 5 september

22.30 uur bij BNNVARA op NPO2

De documentaire van Wytzia Soetenhorst gaat over hoe het vissersdorp Zandvoort ooit veranderde in een toeristische badplaats maar raakte langzaam in verval. Nu staat het op de drempel van een ingrijpende transitie. Zandvoort is gastheer van het Formule 1 circus. De vlag gaat uit, want hiermee zet het dorp zichzelf weer op de kaart. Hoe bereidt een kleine gemeenschap zich voor op een evenement waar alles voor moet wijken en is er in de euforie nog wel ruimte voor critici, of worden zij gezien als nestbevuilers?

De documentaire werd gecoproduceerd door BNNVARA met steun van het NPO-fonds.

Lees meer
Lees minder

Teaser | DEALER

28 June 2021 / door The Film Kitchen

Bekijk hier de teaser van ‘Dealer’, het regiedebuut van Jeroen Perceval! Geproduceerd door Savage Film in coproductie met The Film Kitchen. 


‘Dealer’ is een verhaal over de 14-jarige Johnny die bij de gevestigde acteur Anthony op zoek gaat naar geluk en erkenning tegen de achtergrond van het nachtelijke straatleven.
Met Belgsche topcast Ben Segers,Veerle Baetens, Bart Hollanders en nieuwkomer Sverre Rous.

Vanaf 10 november in België de bioscoop.

Lees meer
Lees minder

Mr. K van Tallulah H. Schwab krijgt realiseringsteun van Eurimages

28 June 2021 / door The Film Kitchen

De speelfilm Mr. K van Tallulah H. Schwab krijgt realiseringsteun van het Europese coproductiefonds Eurimages!! De film gaat over Mr. K, een rondreizende goochelaar, hij belandt in een Kafkaiaanse nachtmerrie wanneer hij de uitgang van het hotel waar hij heeft geslapen niet kan vinden. Zijn pogingen om eruit te komen trekken hem alleen maar dieper, waardoor hij verder verstrikt raakt in het hotel en zijn merkwaardige bewoners.

De film werd eerder al gesteund door Nederlands Filmfonds, CoBO, AVROTROS, Abraham Tuschinski Fonds, Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, Belgische Tax Shelter, Casa Kafka, Creative Europe, Croatian Production Incentive Programme. De film is een coproductie met A Private View (België) en Nukleus Film (Kroatië). 

Lees meer
Lees minder

SAMT krijgt steun van het Nederlands Filmfonds

21 May 2021 / door The Film Kitchen

De speelfilm SAMT van scenarist Don Duyns en regisseur Nicole van Kilsdonk krijgt steun van het Nederlands Filmfonds om het scenario voor de speelfilm te ontwikkelen. 

SAMT gaat over Tarik (38) en Robert (42). Ze worden na een avondje uit, aangevallen door een paar dronken studenten. Tarik wordt zwaar toegetakeld, Robert mankeert niets. Toch vermijden ze een gesprek over het voorval. Als ze besluiten naar familie in Marokko te gaan, brengt dit in plaats van rust de pijn in hun relatie naar boven. Dat heeft ongekende gevolgen voor iedereen, niet in de laatste plaats voor henzelf.

De film speelt zich af in Nederland en Marokko. Coproducent is het Belgische productiehuis A Private View. 

Lees meer
Lees minder

Een Goed Jaar te zien op Videoland

20 May 2021 / door The Film Kitchen

De dramaserie 'Een Goed Jaar' van regisseur Kadir Balci is te zien op Videoland. De 8-delige serie werd geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem & Pierre De Clercq, geproduceerd door Mockingbird Productions (België) Dries Phlypo & Bruno Wyndaele. The Film Kitchen is de Nederlandse coproducent. 

De serie gaat over Erik en Lenny. Zij vinden in een huis in de Ardennen per toeval een verborgen kelder met wapens en wijn uit WOII. Ze hebben allebei dringend geld nodig en overtuigen een Brusselse antiquair ervan dat de wijn van de Führer was. Er blijken meer en schimmiger personen geïnteresseerd te zijn dan ze hadden verwacht. Hun zwendel loopt helemaal uit de hand.

Cast: Jurgen Delnaet, Boris Van Severen, Frances Lefebure, Joke Devynck, Niels Gomperts en Peter Blok.

https://www.videoland.com/seri...

Lees meer
Lees minder

Wereldpremière ‘Kleine Man’ tijdens Dok Leipzig

11 October 2019 / door The Film Kitchen

De nieuwe documentaire film van regisseur Ineke Smits, Little Man, Time and The Troubadour, is geselecteerd voor Dok Leipzig en zal daar op 1 november aanstaande zijn wereldpremière beleven. De film, die als Nederlandse titel 'De Kleine Man, Tijd en de Troubadour' heeft, is ook geselecteerd voor het Minsk International Film Festival 'Listapad' en in mei zal Little Man in première gaan tijdens CineDOC in Tiblisi, Georgië. 

Producenten zijn Ineke Kanters en Jan van der Zanden. Coproducenten zijn Peter Krüger (Inti Films) en Stout&Smits.

Lees meer
Lees minder

Financiële bijdrage voor De Zandvoort Formule

08 October 2019 / door The Film Kitchen

Het NPO Fonds heeft € 200.000 toegekend voor de realisering van De Zandvoort Formule, een documentaire van regisseur Wytzia Soetenhorst over de Formule 1-koorts die het dorp Zandvoort teistert. De opnamen met cameraman Ton Peters en geluidsman Benny Jansen zijn inmiddels gestart. Lokale horecaondernemers, hoteliers, politici, natuurbeschermers, de gewone mens, allemaal hebben ze een visioen over de impact van het opnieuw op de kaart zetten van Zandvoort als circuit voor een Grand Prix. 

Ineke Kanters en Jan van der Zanden zijn de producenten van de documentaire, die in 2020 gereed moet zijn.

Lees meer
Lees minder

Vechtmeisje wint ook belangrijkste Europese jeugdfilmprijs

06 May 2019 / door The Film Kitchen

Onze Nederlandse jeugdfilm VECHTMEISJE (Fight Girl) van regisseur Johan Timmers en scenarioschrijver Barbara Jurgens heeft de Young Audience Award van de European Film Academy gewonnen. Een jury met jongeren uit 34 landen en uit 55 steden uit heel Europa bracht in ieders land zijn stem uit op de drie genomineerde films. VECHTMEISJE, met in de hoofdrol Aiko Beemsterboer en verder met o.a. Noa Farinum, Bas Keizer, Dioni Jurado Gomez en Imanuelle Grives, won met een ruime voorsprong.

VECHTMEISJE kwam tot stand met producent The Film Kitchen, coproducent A Private View uit België, Nederlands Film Fonds, Netherlands Film Production Incentive, AVROTROS, CoBO, VAF, Casa Kafka, de Belgische Tax Shelter, Eurimages Development Award, Abraham Tuschinski Fonds en September Film.

Lees meer
Lees minder

Vechtmeisje wint twee prijzen op JEF Festival

10 March 2019 / door The Film Kitchen

Op het jeugdfilfestival JEF, dat in 6 steden in Belgie georganiseerd wordt tijdens de Krokusvakantie, heeft Vechtmeisje weer twee prijzen in ontvangst mogen nemen. Zowel de kinderjuryprijs als de publieksprijs waren voor de film van Johan Timmers. Ineke Kanters (The Film Kitchen) en Dries Phlypo (Belgische co-producent A Private View) namen op 10 maart de bijbehorende sculptuurtjes in Antwerpen in ontvangst.

Lees meer
Lees minder

Vechtmeisje op DVD en via Video on Demand.

06 March 2019 / door The Film Kitchen

De DVD van Vechtmeisje is vanaf woensdag 6 maart verkrijgbaar via onder andere bol.com. Daarnaast is de film ook te zien op Video on Demand-platformen als iTunes, Pathé Thuis, KPN, Google Play en Ziggo Movies & Series. 

Voorlopig is alleen de Nederlandse versie beschikbaar maar Vechtmeisje wordt voor mei in ten minste 15 talen ondertiteld.

Lees meer
Lees minder

Vechtmeisje genomineerd als Beste Kinderfilm bij BUFF Malmö

01 March 2019 / door The Film Kitchen

Vechtmeisje is nu ook genomineerd voor de prijs Beste Kinderfilm 2019 op het gerenommeerde Internationale Kinder- en Jongeren Filmfestival BUFF in Malmö, Zweden. Het festival wordt georganiseerd van 23 tot en met 29 maart. Kauwboy, een eerdere productie van The Film Kitchen, won de prijs in 2013.

Lees meer
Lees minder

Vechtmeisje genomineerd voor EFA Young Audience Award

21 February 2019 / door The Film Kitchen

Uit zes voorgeselecteerde jeugdfilms heeft een jury bestaande uit 13- en 14-jarige Europese jongeren drie films geselecteerd die genomineerd zijn voor de 8e Young Audience Award. Naast Los Bando (Zweden/Noorwegen) en Old Boys (Verenigd Koninkrijk/Zweden) is Vechtmeisje, de The Film Kitchen-productie van regisseur Johan Timmers en scriptschrijfster Barbara Jurgens genomineerd voor deze bijzondere Europese jongerenprijs.

Op 5 mei worden de genomineerde films in 55 steden van 34 landen vertoond aan een publiek van 12- tot 14-jarigen die daarna hun stem kunnen uitbrengen voor de verkiezing van de beste jeugdfilm. Per land worden de stemmen doorgegeven aan een centraal comité in Erfurt (Duitsland). Van daar uit wordt de prijswinnaar bekend gemaakt in een  huldigingsceremonie die live gestreamd wordt via yaa.europeanfilmawards.eu. Alle drie de genomineerde films zullen daarna op verschillende online platforms (ondertiteld) te zien zijn. 

De Young Audience Award is een initiatief van de European Film Academy.

Lees meer
Lees minder

Vechtmeisje wint twee Cinekid Leeuwen

27 October 2018 / door The Film Kitchen

Zowel de vakjury als het publiek kozen Vechtmeisje van regisseur Johan Timmers als winnaar van de Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Familiefilm. De vakjury roemde het acteren van Aiko Beemsterboer en Noa Farinum en de gedurfdheid en gelaagdheid van de film.

Ineke Kanters en Jan van der Zanden van The Film Kitchen spraken van een dubbelslag en regisseur Johan Timmers was vooral blij met het feit dat juist de jonge kijkers van Cinekid Vechtmeisje uitkozen als beste Nederlandse film.

Lees meer
Lees minder

Opnamen Sunburned gestart in Zuid Spanje

22 October 2018 / door The Film Kitchen

De opnamen voor Sunburned, een speelfilm van scriptschrijver/regisseur Carolina Hellsgård, zijn onder sterk wisselende weersomstandigheden gestart. Voor co-producent The Film Kitchen was Ineke Kanters aanwezig bij de eerste opnamen in Matalascañas in Andalusië.

Op de foto Ineke Kanters met cameraman Jaap Sijben en zijn assistente.

Lees meer
Lees minder

The Film Kitchen in jury Filmfestival Oostende

17 September 2018 / door The Film Kitchen

Ineke Kanters was afgelopen week jurylid van de LOOK! Competition op het Filmfestival Oostende. De LOOK! competitie is uniek in Europa en vestigt de aandacht op de esthetische kwaliteiten van cinema en het visuele vermogen van film. Dit jaar was er een all-female jury, een unicum in het Vlaamse filmfestival landschap dat het uniek karakter van de LOOK! competitie versterkt. Josefin Asberg, Monic Hendrickx, Dinara Drukarova en Ineke Kanters hadden onder het voorzitterschap van Marijke Pinoy de moeilijke taak om acht visueel sterke films te beoordelen.

Lazzaro Felice van Alice Rohrwacher sleepte de prijs voor Beste Film in de wacht. Het fabelachtige verhaal over een bijzondere band tussen een naïeve boer en een dominante edelman kon de jury unaniem bekoren: "Deze film nodigde ons uit tot een poëtische en visuele reis. Elke afdeling versterkte de personages doorheen de film. Vooral de hoofdpersoon Lazzaro als gids met zijn speciale milde en open geest. Dit surrealistisch verhaal heeft ons uitermate verrijkt!"

Naast Beste Film werden ook Beste DOP en Beste Production Design uitgereikt. Beste DOP ging naar Carlos Catalan voor zijn camerawerk in A Twelve Year Night van regisseur Alvaro Brechner: "Het oog van Carlos Catalàn leidt ons door het ontroerende, sterke verhaal over de militaire dictatuur in Uruguay in de jaren 70. Het camerawerk trekt je bijna fysiek in het verhaal."

 

De prijs voor Beste Production Design gaat naar Las Herederas van Marcello Martinessi: "De production design in Las Herederas gaat op een prachtige manier in het verhaal op, zonder het te domineren. Dit is de buitengewone artistieke kwaliteit van Carlo Spatuzza."

Lees meer
Lees minder

VECHTMEISJE in première op het Nederlands Film Festival

15 August 2018 / door The Film Kitchen

Op zondag 30 september gaat de speelfilm Vechtmeisje van regisseur Johan Timmers en scenarioschrijver Barbara Jurgens in première op het Nederlands Film Festival. Vechtmeisje is een film voor jongeren en hun ouders en is geproduceerd door The Film Kitchen.

Als haar ouders in een vechtscheiding belanden, verhuist de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo (12) met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboksclub. Ze blijkt een natuurtalent en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen. Maar door de scheiding van haar ouders is Bo onhandelbaar en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet leren zich te beheersen en te accepteren dat ze niet alles onder controle heeft. Vechtmeisje is gemaakt voor jongeren (9 jaar en ouder)  en is ook geschikt voor hun ouders. 

Regisseur Johan Timmers, maker van televisiedrama’s zoals Volgens Jacqueline en de lange speelfilms Wonderbroeders en Loenatik, Te Gek, over Vechtmeisje: “De twee hoofdrolspeelsters zijn ongelooflijke talenten. Zij hebben een enorme energie en levenslust. Zij bevestigden mijn keuze om van Vechtmeisje een krachtige film te maken.” 

Claire van Daal, programmeur film en televisie bij het Nederlands Film Festival: “Vechtmeisje ontroert én is spannend, met een goed gekozen arena waarin jongeren de hoofdrollen bezetten. Aiko Beemsterboer, pas 15, combineert stoerheid en kwetsbaarheid uitstekend. Bas Keizer bewijst na Cobain opnieuw zijn talent. Noa Farinum is een welkom nieuw gezicht in de filmwereld maar ondanks haar jonge leeftijd al een oude bekende in het kickboksen.” 

Vechtmeisje is gecoproduceerd met het Vlaamse A Private View en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, The Netherlands Film Production Incentive, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), CoBO en AVROTROS. De film wordt gedistribueerd door September Film en is vanaf 18 oktober 2018 in de bioscoop te zien.

Lees meer
Lees minder

Weer twee prijzen voor Verdwijnen

16 April 2018 / door The Film Kitchen

Op het Festival del Cinema Europa in Lecce, Italië heeft Verdwijnen weer twee prijzen in de wacht gesleept. De film van Boudewijn Koole werd zowel met de Audience Award als met de Special Jury Award bekroond. In het juryrapport werd de film geroemd om 'its ability to portray the healing of the broken, or maybe non-existent relationship between a mother and her daughter. A film dealing with the painful subject of letting go.' De prijs voor het beste script in Lecce ging naar een andere film waarin The Film Kitchen een rol speelt: Stienette Bosklopper ontving de prijs voor Cobain van regisseur Nanouk Leopold.

Lees meer
Lees minder

Vuil water en Twee geselecteerd voor Centraal

09 March 2018 / door The Film Kitchen

Twee van Ari Deelder en Lenina Ungari Smits en Vuil Water van Francisca Toetenel zijn geselecteerd voor de allereerste editie van Centraal. Centraal volgt de One Night Stands op en wordt een 6-delige serie die in Rotterdam speelt. Het station Rotterdam Centraal is de verbindende factor tussen de afleveringen en vormt de overkoepelende arena van de serie. De reeks zal worden uitgezonden in het najaar van 2019 op NPO 3, en in première gaan op het Nederlands Film Festival 2019.

In totaal zijn er 64 voorstellen ingediend. Twaalf daarvan zijn nu geselecteerd om verder te worden ontwikkeld tot treatment, waaronder dus Twee en Vuil Water met The Film Kitchen als producent. Van deze twaalf treatments worden er uiteindelijk zes gerealiseerd.

Lees meer
Lees minder

Opnames Vechtmeisje afgerond

22 December 2017 / door The Film Kitchen

Deze week zijn de opnamen van Vechtmeisje, de nieuwe jeugdfilm van regisseur Johan Timmers, afgerond.  Barbara Jurgens schreef het originele script over de twaalfjarige Bo die wegens de scheiding van haar ouders naar een Amsterdamse buitenwijk moet verhuizen. De licht ontvlambare Bo heeft het moeilijk, maar dat verandert wanneer een buurmeisje haar introduceert in de wereld van het kickboksen. Bo blijkt al snel een natuurtalent.

De rol van Bo wordt gespeeld door Aiko Beemsterboer, die eerder opviel in films als Onze jongens en Hotel de grote L. Imanuelle Grives (Weg van jou) speelt de rol van Bo’s bokstrainer. Ook is er een rol voor Bas Keizer, hoofdrolspeler in Cobain van Nanouk Leopold. Eind 2018 komt Vechtmeisje in de bioscopen.

Lees meer
Lees minder

Wereldpremière Cobain in Berlijn

21 December 2017 / door The Film Kitchen

Cobain, de nieuwe film van regisseur Nanouk Leopold, beleeft tijdens de Berlinale 2018 zijn wereldpremière als onderdeel van de Generation 14plus competitie. The Film Kitchen is coproducent van deze Circe Films-productie. Ook A Private View (België), Coin Film (Duitsland) en de VPRO Televisie zijn coproducent. 

Lees meer
Lees minder

Jett Rebel's titelsong voor Oude Liefde: Send Me A Postcard

10 November 2017 / door The Film Kitchen

Jett Rebel heeft de titelsong gemaakt voor OUDE LIEFDE van Nicole van Kilsdonk, die momenteel in de bioscoop te zien is. De multi-instrumentalist maakte speciaal voor de film een remake van het nummer ‘Send Me A Postcard’. De versie van Jett Rebel is o.a. te beluisteren via Spotify en iTunes. 

Het origineel is geschreven door Robbie van Leeuwen, de grote man van de Nederlandse band Shocking Blue die een nummer één hit hadden in de USA met het nummer Venus, en bereikte in 1969 een top 10-positie in de charts. Regisseur Nicole van Kilsdonk: "Jett Rebel heeft met groot respect voor het origineel een nieuwe versie gemaakt speciaal voor de film. Met talloze twists in melodie, harmonie, ritmiek en nieuwe partijen levert Jett Rebel zijn eigen sound in een eigentijdse remake af, waardoor het een belangrijke bijdrage levert bij het slot van OUDE LIEFDE. Het is dan ook zeker de moeite waard om na het laatste shot van de film nog even onderuit te zakken in je bioscoopstoel en het resultaat te beluisteren.”  

Foto: Soesja Leugs


Lees meer
Lees minder

​Sosruko wordt verder ondersteund

31 October 2017 / door The Film Kitchen

In het kader van de samenwerkingsovereenkomst tussen het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en het Nederlands Filmfonds participeren beide fondsen jaarlijks in speelfilmprojecten, animatiefilms en documentaires die in coproductie worden gerealiseerd. In de derde ronde van 2017 is onze productie Hoe Sosruko Het Vuur Stal Van De Reus van regisseur Ineke Smits, samen met vijf andere projecten, geselecteerd voor ondersteuning. Voor de realisering van Sosruko verleent het Vlaams Audiovisueel Fonds een bijdrage van € 50.000.

Sosruko is een coproductie met het Belgische Inti Films en wordt in Nederland gesteund door EO-IKON Docs, het Nederlands Filmfonds, The Netherlands Film Production Incentive.

Foto: regisseur en schrijfster Ineke Smits.

Lees meer
Lees minder

White Sun op PAFF en binnenkort in 20 theaters

05 October 2017 / door The Film Kitchen

De Nepalese inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film White Sun, een coproductie van The Film Kitchen, is op 5 oktober om 19.00 uur te zien op het Parool Film Festival in de Filmhallen in Amsterdam. Vanaf 26 oktober is de film van regisseur Deepak Rauniyar te zien in 20 theaters in Nederland. Wereldwijd oogst de film over de nasleep van de Nepalese revolutie veel lof en won White Sun de Interfilm Award op het festival van Venetië. Op dit moment is de film wereldwijd in het festivalcircuit te zien.

Lees meer
Lees minder

Verdwijnen geselecteerd voor Film Festival Oostende

08 September 2017 / door The Film Kitchen

Verdwijnen beleeft haar Belgische première donderdag 14 september om 20.15 uur in Kinepolis Oostende tijdens het Film Festival Oostende.

Director of Photography Melle van Essen en gaffer Janneke Hogenboom zijn na afloop van de film aanwezig voor een Q&A met het publiek.

Voor meer informatie: https://www.filmfestivaloostende.be/movie/verdwijnen/

Lees meer
Lees minder

Screeningsdata Verdwijnen op het Toronto International Film Festival

08 September 2017 / door The Film Kitchen

All screenings at #TIFF17:
Fri, September 8th - 09:45 am - Scotiabank 8 (Press & Industry)
Tue, September 12th - 09:30 pm - Scotiabank 13 (Int. Premiere, Q&A)
Thu, September 14th - 08:45 am - TIFF Bell Lightbox Cinema 3 (Q&A)
Sun, September 17th - 09:45 pm - Scotiabank 11

Lees meer
Lees minder

OUDE LIEFDE van Nicole van Kilsdonk in première op Parool Film Fest

07 September 2017 / door The Film Kitchen

OUDE LIEFDE, de nieuwe speelfilm van Nicole van Kilsdonk (Ventoux, Onder Het Hart) gaat vrijdag 6 oktober feestelijk in première in De FilmHallen te Amsterdam tijdens het Parool Film Fest (PAFF). De hoofdrollen zijn voor Beppie Melissen, Gene Bervoets, Halina Reijn, Hadewych Minis, Eva Van der Gucht, Carly Wijs en Aus Greidanus sr. Het scenario is geschreven door Peer Wittenbols, die eerder met Nicole van Kilsdonk Onder Het Hart maakte. Op dezelfde avond vindt er ook een publiekspremière plaats in de FilmHallen. Kaarten hiervoor zijn medio september verkrijgbaar via de website van de FilmHallen.

Synopsis:

Twee gescheiden zestigers zien elkaar voor het eerst na vele jaren als hun 40-jarige zoon plotseling komt te overlijden. In de maanden die volgen zoeken ze troost bij elkaar en laait hun oude liefde weer op. Ze genieten van een onschuldige affaire, die ze geheim proberen te houden voor hun familie. Dat blijkt echter ingewikkelder te zijn dan bedacht. Net als het wegdrukken van onverwerkte problemen van vroeger. Voordat ze het weten raken zij, net als hun familie, verstrikt in de gevolgen van deze grote liefde.

OUDE LIEFDE is geproduceerd door Ineke Kanters en Jan van der Zanden van The Film Kitchen in Amsterdam (ONDER HET HART, KAUWBOY, VERDWIJNEN en coproducent van RUNDSKOP). OUDE LIEFDE is een coproductie met het Belgische productiehuis A Private View en Omroep MAX en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO, Eurimages, Abraham Tuschinski Fonds en de Belgische Tax Shelter. Distributeur September Film brengt OUDE LIEFDE op 2 november landelijk uit in de bioscoop.

Lees meer
Lees minder

Verdwijnen geselecteerd voor Toronto International Film Festival

16 August 2017 / door The Film Kitchen

VERDWIJNEN is geselecteerd voor het Toronto International Film Festival in de Contemporary World Cinema sectie. Het festival vindt plaats van 7 tot 17 september in Toronto in Canada.

De film was eerder in 2017 de Nederlandse bioscopen te zien en is sinds kort verkrijgbaar op DVD.

In Toronto vindt de internationale première van de film plaats in aanwezigheid van regisseur Boudewijn Koole, scenarist Jolein Laarman, hoofdrolspeelster Rifka Lodeizen en producenten Ineke Kanters en Jan van der Zanden.

VERDWIJNEN wordt geproduceerd door The Film Kitchen in coproductie met het Noorse Sweet Film en de AVROTROS, en komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Production Incentive, CoBO, Abraham Tuschinski Fonds, Eurimages, Norwegian Film Institute, FilmCamp, distributeur September Film en sales agent Pluto Film.

http://www.tiff.net/tiff/disappearance-boudewijn-k...Lees meer
Lees minder

Oude Liefde vanaf 2 november in de bioscoop

10 August 2017 / door The Film Kitchen

Distributeur September Film onthulde de poster van Oude Liefde en maakte bekend dat de film vanaf 2 november in de Nederlandse bioscopen te zien is.

Op dit moment wordt gewerkt aan de trailer en op 17 augustus vindt de eerste persvoorstelling plaats.

Lees meer
Lees minder

Avondland in première op Nederlands Film Festival

02 August 2017 / door The Film Kitchen

Tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht, dat van 20 tot en met 29 september 2017 plaatsvindt, gaat Avondland van Nico van den Brink, samen met vijf andere One Night Stand-producties, in première.

De film wordt op 15 december om 21.20 uur vertoond op NPO3.

Lees meer
Lees minder

Vechtmeisje krijgt realiseringsbijdrage

29 June 2017 / door The Film Kitchen

Het Nederlands Filmfonds heeft op 26 juni bekendgemaakt dat Vechtmeisje, een co-productie van The Film Kitchen en A Private View een realiseringsbijdrage ontvangt van € 200.000. De jeugdfilm van regisseur Johan Timmers, naar een scenario van Barbara Jurgens, zal in het najaar van dit jaar gedraaid worden. Naast Vechtmeisje ontvangen nog vijf Nederlands-Vlaamse en Vlaams-Nederlandse producties een bijdrage van het samenwerkingsverband tussen het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en het Nederlands Filmfonds.

Lees meer
Lees minder

De Tand des Tijds één van de zes Telefilms 2019

19 May 2017 / door The Film Kitchen

De Tand des Tijds, naar een idee van Joost van den Bosch & Erik Verkerk, met als producent The Film Kitchen, is één van de plannen die uit 74 inzendingen geselecteerd zijn voor de zes Telefilms 2019. Hieronder het persbericht naar aanleiding van de selectie.

PERSBERICHT Amsterdam, 15 mei 2017

Zes plannen geselecteerd voor de Telefilms van 2019

Voor de Telefilms van 2019 kwamen 74 voorstellen binnen. Na een voorselectie van twaalf hebben de publieke omroepen nu zes plannen geselecteerd voor de tweede fase. Op basis van de scenario’s wordt beslist of de films definitief in productie gaan.

Het genre voor de Telefilms van 2019 is de familiefilm, waarbij de jeugd vanaf zes jaar mee kan kijken. De verhalen zijn eigentijds, prikkelend, verrassend en/of spannend met uitgewerkte en aansprekende karakters in een sterk verteld verhaal. De films worden in 2019 uitgezonden bij Zapp op NPO 3. De zes titels in alfabetische volgorde:

FULLY HOOKED UP

De vakantie met camper in een vreemd groot land blijkt voor een familie niet het gehoopte romantische sprookje. De spanning en stress zorgen ervoor dat de gezinsleden elkaar op een nieuwe manier leren kennen en de onderlinge verhoudingen voor altijd veranderen. Scenario: Janneke van der Pal, regie: Steven Wouterlood, producent: Topkapi Films, omroep: NTR

HIERNAMAALS

Na de dood van haar moeder ontfermt de intelligente en hardwerkende Sam (14) zich over haar vader en twee broertjes. Maar dan overlijdt ze na een fataal verkeersongeluk. In het Hiernamaals ziet ze haar moeder terug en samen bedenken ze een plan om weer terug te keren. Scenario en regie: Willem Bosch, producent: Pupkin, omroep: BNN-VARA

HET IRRITANTE EILAND

Een eeuwenoude vloek, een eiland vol irritante mensen, een behekste minister-president en een eenzame jongen vol dromen die het tij misschien kan keren. Maar hoe? Een film vol niet-rijmende raps, vervelende geheim agenten en heldhaftige acties. Scenario: Tim & Wart Kamps, Scenariobijdrage: Don Duyns, regie: Albert Jan van Rees, producent: CTM Films, omroep: VPRO

TAIKI, EEN JAPANSE WOLF

Chiel en Linda gaan met hun kinderen Bruno (9) en Franke (6) voor een actieve vakantie naar Zweden. Bruno wil echter liever gamen. De gemoederen lopen zo hoog op dat de eindbestemming nooit wordt gehaald en de vakantie nog avontuurlijker wordt dan de bedoeling was.Scenario: Karin van der Meer, regie: Mirjam de With, producent: Fiction Valley, omroep: EO

DE TAND DES TIJDS

Niemand vindt de geschiedenislessen van meester Menno leuk. Maar wanneer hij een magische talisman vindt stort hij zijn leerlingen in een avontuur van alle tijden. Scenario: Tingue Dongelmans en Marc Veerkamp, naar een idee van Joost van den Bosch & Erik Verkerk, regie: Joost van den Bosch & Erik Verkerk, producent: The Film Kitchen, omroep: AVROTROS

ZOMER ZONDER MAMA

Terwijl haar moeder als oorlogscorrespondente naar Syrië reist, logeert Suzan (10) in de zomervakantie bij haar oma. Daar ontmoet ze Parni, een tienjarige vluchtelinge uit het asielzoekerscentrum. Die vriendschap zal haar leven veranderen. Scenario: Kate Brown, regie: Sanne Vogel, producent: JOCO Media, omroep: KRO-NCRV

Website: www.telefilm.nl

Meer persinformatie: Natasja Wielandt en Trix van Alphen

tel: 020 612 7000, e: natasja@publicy.nl, trix@publicy.nl

www.ThePublicityCompany.com , Facebook, Twitter

Lees meer
Lees minder

Prachtige recensies voor Verdwijnen - release 2 maart 2017

02 March 2017 / door The Film Kitchen

★★★★★

‘Een film die barst van de VITALITEIT.

NEDERLANDS DAGBLAD


★★★★

‘Vrijwel alles is PERFECT:

het SUBTIELE ACTEERWERK, de STERKE SCORE, het prachtige camerawerk, de muzikale montage en het fraaie geluidsontwerp.’

NRC HANDELSBLAD


★★★★

UITMUNTEND.

Boudewijn Koole toont zich een MEESTER in de SUBTILITEIT.’

DE VOLKSKRANT


‘Een RIJKE film.’

DE FILMKRANT


‘Een MAGISTRAAL drama.’ ‘Een INTIEM moeder-dochterdrama.’

VARA GIDS DE UITKRANT


Bewonderenswaardig ingetogen.’

HET PAROOL


‘Een mooie, sterke hoofdrol voor Rifka Lodeizen.’

TROUW


‘Een originele, authentieke setting, vol prachtige details.

De ontzagwekkende winterlandschappen

en het natuurlijke spel van Lodeizen BEKLIJVEN.

VPRO GIDS


‘Een klein WONDERTJE.’

CINEVILLE


‘Een PRACHTIGE, INDRUKWEKKENDE film.’

MARGRIET

Lees meer
Lees minder

Nederlandse premiere VERDWIJNEN in EYE

22 February 2017 / door The Film Kitchen

Zondag 26 februari is de Nederlandse première van de speelfilm 'Verdwijnen' van Boudewijn Koole om 21.00 uur in EYE in Amsterdam. Vanaf 2 maart is de film te zien in de Nederlandse bioscopen. Scenario: Jolein Laarman. Met: Rifka Lodeizen en Elsie de Brauw.

Lees meer
Lees minder

Twee filmplannen van The Film Kitchen krijgen steun van het Nederlands Filmfonds: BO en Mr K

13 December 2016 / door The Film Kitchen

De jeugdfilm 'Vechtmeisje' van regisseur Johan Timmers en scenarist Barbara Jurgens heeft steun voor realisering ontvangen. De film gaat over de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo (12) die met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk verhuist, als haar ouders in een vechtscheiding belanden. Daar introduceert buurmeisje Naima (12) haar bij de kickboks-club. Hier ontdekt Bo haar talent en leert ze zich te beheersen. Ze krijgt weer een eigen leven.

Daarnaast heeft Tallulah H. Schwab een scenario bijdrage ontvangen voor het schrijven van de speelfilm ‘Mr. K’. ‘De film is een absurdistisch verhaal over de zoektocht naar betekenis en houvast. Wat en waar zijn we? Wat zijn de grenzen van ons begrip?

Lees meer
Lees minder

AVONDLAND van Nico van den Brink wordt gerealiseerd in het kader van One Night Stand 12

25 November 2016 / door The Film Kitchen

Zes Nieuwe Films in 12e serie One Night Stand

Na elf succesvolle edities gaat nu de twaalfde serie One Night Stand films in productie. De volgende projecten zijn geselecteerd:

Avondland, scenario Nico van den Brink & Viktor van der Valk, regie Nico van den Brink, producent The Film Kitchen

De dag dat mijn huis viel, scenario Thessa Meijer & Don Duyns, regie Thessa Meijer, producent VENFILM

Gezichten, scenario & regie Kaweh Modiri, producent BALDR Film

Jungle, scenario Ashar Medina, regie Hetty de Kruijf, producent BIND

Limburgia, scenario Joeri Kloppert & Noël Loozen, regie Noël Loozen, producent Halal Pictures

Malik, scenario Oscar van Woensel, regie Shady El-Hamus, producent Pupkin

Deze films beleven hun première tijdens het Nederlands Film Festival 2017 en worden eind 2017 op NPO 3 uitgezonden.

One Night Stand is in het kader van talentontwikkeling een belangrijk, jaarlijks filmproject voor talentvolle film- en tv-makers in Nederland. In totaal werden 73 voorstellen ingediend waarvan twaalf projecten werden ontwikkeld tot scenario. De selectie bestaat uit zes hedendaagse, originele en visuele filmplannen. One Night Stand is een gezamenlijk initiatief van de omroepen NTR, BNN-VARA en VPRO, het Mediafonds, het NPO Fonds, het Nederlands Filmfonds en CoBO. De zes films worden geproduceerd in coproductie met NTR, BNN-VARA en VPRO.

Ook dit jaar gaat One Night Stand door met duurzaam produceren.
De One Night Stand films van afgelopen jaren zijn online te bekijken via de website van NPO3: www.npo.nl/npo3

Lees meer
Lees minder

Drie plannen in ontwikkeling voor eerste fase Telefilm 2017

25 October 2016 / door The Film Kitchen

Van de twaalf nieuwe Telefilm plannen voor ontwikkeling eerste fase 2017 mogen wij er drie ontwikkelen:

- Meester Menno en de Tand des Tijds met Joost van den Bosch en Erik Verkerk van Ka-Ching Cartoons voor AVROTROS.nl

- De Crailo Crew met Melle Runderkamp, Jouman Fattal en Anielle Webster voor BNN-VARA

- Het Zinkgat met Jochum ten Haaf, Mischa Alexander en Tim Oliehoek voor KRO-NCRV

Lees meer
Lees minder

Cast speelfilm OUDE LIEFDE van Nicole van Kilsdonk bekend

10 October 2016 / door The Film Kitchen

Beppie Melissen, Eugene Bervoets, Halina Reijn, Hadewych Minis, Eva Van der Gucht, Carly Wijs, Aus Greidanus sr. en Ali Ben Horsting vormen de hoofdcast in de nieuwe speelfilm Oude Liefde van regisseur Nicole van Kilsdonk. Het scenario is geschreven door Peer Wittenbols.

Twee gescheiden zestigers (Beppie Melissen en Eugene Bervoets) ontmoeten elkaar voor het eerst na vele jaren naar aanleiding van de plotse dood van hun veertigjarige zoon. In de maanden daarop laait hun oude liefde weer op. Zo raken zij én hun families verstrikt in de, vaak absurde, gevolgen van deze grote, onmogelijke liefde.

Oude Liefde is een coproductie met het Belgische productiehuis A Private View en Omroep MAX. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Film Fonds, Nederlands Film Production Incentive, CoBO, Eurimages, Abraham Tuschinski Fonds en de Belgische Tax Shelter. Distributeur September Film zal de film in het najaar van 2017 in de Nederlandse bioscopen uitbrengen.

Lees meer
Lees minder

WHITE SUN geselecteerd voor het Filmfestival van Venetië

29 July 2016 / door The Film Kitchen

De coproductie White Sun van regisseur Deepak Rauniyar is geselecteerd voor de 73e editie van het Filmfestival van Venetië. De film is geselecteerd voor de Orizzonti sectie. In de prestigieuze Orizzonti sectie, waarin de focus ligt op nieuwe trends in de wereldcinema, beleeft de film haar wereldpremière.

De film gaat over Agni, een voormalig Maoïstische guerrillastrijder. Hij komt na 10 jaar terug in zijn geboortedorp voor de crematie van zijn vader. Er ontstaat onenigheid tussen Agni en zijn vrouw, en tussen Agni en de dorpsoudsten over de crematie. Agni vecht tegen de tradities, maar ervaart ook zijn verbondenheid daarmee.

De Nederlandse geluidsman Jaap Sijben is naar Nepal afgereisd om daar onderdeel te zijn van de internationale crew.

De Nepalese film White Sun is geproduceerd door Aadi Productions (NP) in coproductie met Louverture Films (VS) en The Film Kitchen (NL). De film kreeg in Nederland steun van het Nederlands Filmfonds en Hubert Bals Fonds Co-production Scheme.

Lees meer
Lees minder

Waterland producers launch The Film Kitchen

04 April 2016 / door The Film Kitchen

EXCLUSIVE: Leading Dutch producers Jan van der Zanden and Ineke Kanters have launched a new production company, The Film Kitchen.

The duo confirmed that they have now left Waterland Film.

Several titles developed at Waterland now headline the first Film Kitchen slate, among them Sleep from Jan Willem van Ewijk, which is at CineMart this year; Disappearancefrom Boudewijn Koole, a co-production with Norway, which is in post production; and Forbidden Love from Nicole van Kilsdonk, which received recently production money from The Netherlands Filmfund.

Van der Zanden and Ineke Kanters are co-founders and joint CEOs of the new outfit.

“We are going to broaden our scope a bit because we did features and TV series and shorts (at Waterland) but now we are adding to it documentary and film art projects.”

The name is a play on slow cooking. “What happens in the kitchen is that you slow cooking but it leads to high quality,” Van der Zanden commented.

Screen Daily, 31 January 2016

Lees meer
Lees minder